Tovább a tartalomra

A kapcsolatépítés gyakorlata

Miért van az, hogy a direkt-értékesítéssel foglalkozó szakemberek nagy része szinte minden tud a kapcsolatépítésről, sokuknak még sincs megfelelő számú tárgyalásuk?  Az információ, vagyis az üzletépítéssel kapcsolatos passzív tudás nem hoz hasznot, ehhez aktív ügyfélkapcsolatra is szükség van. De mit kell tenni, hogy a passzív ismeretek aktívvá váljanak? Hogyan kell a meglévő vagy leendő ügyfélkörre fókuszálni, hogy az üzleti partnerek száma tovább növekedjék? És mit kell tenni a meglévő ügyfelekkel, és mit a legújabbakkal ahhoz, hogy abból egyre növekvő bevételek származzanak?

A kérdések egyidősek a direkt értékesítés megszületésével. Ügyfélre van szüksége minden értékesítőnek, olyan személyekre, akiket érdekel az értékesítő személye és érdekelheti az a termék vagy szolgáltatás, amit az értékesítő eladásra kínál. Minél több ilyen személyhez jut el az üzletkötő, annál sikeresebb lesz, és annál inkább növekednek bevételei.

A képzés végére a résztvevők a meglévő és leendő ügyfelekre másképpen fókuszálnak. Új dimenzióból, az együttműködés aspektusából kezelik partnereiket, akikkel üzleti kapcsolatba, vagy egyáltalán kapcsolatba kerülnek. A módszertan elsajátításával a képzés után nem okoz nehézséget a megfelelő számú és minőségű ügyfél felkutatása és a megfelelő számú tárgyalásszám elérése.

Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: