Tovább a tartalomra

Értékesítés 9.0

„Ha van szándék, akkor van kreativitás. De hogyan kell felélesztenünk a szándékot magunkban? És másokban?”

Minden alkalommal, amikor valakivel tárgyalunk, alapvető célunk, hogy érthetőek és meggyőzőek legyünk. Ám ami érthető az egyik személynek, az kevésbé érthető a másiknak. Ez azonban elsősorban nem attól függ, hogy partnerünk mennyire tanult, hanem attól, hogy életében mire fókuszál, és hogy mi a fontos a számára egy beszélgetés vagy egy tárgyalás során.

Aki pl. érzelmi alapon éli az életét, annak a logikus, érzelemmentes beszéd csupán unalmas blabla.  Ám a logikusan gondolkodó emberek számára az érzelmekkel átszőtt mondanivaló szirupos, romantikus szöveg, amire csak alig tudnak odafigyelni, mert számukra az információ a lényeg, nem pedig az érzelmi tartalom.

Az értékesítőknek életbevágóan fontos, hogy felismerjék, hogy kivel milyen hangon, illetve stílusban kell tárgyalni ahhoz, hogy elköteleződjön mellettünk és értékesíteni kívánt termékünk mellett.

Vajon van olyan módszer, amely segítségével meggyőzőbben, hitelesebben tudjuk értékesítési munkánkat végezni? Van olyan módszer, amely révén a tárgyalópartnerünk úgy érzi, hogy az elhangzottak egyenesen neki szólnak?

Van. Úgy hívják: enneagram.

Használatával könnyen felfedezhetjük saját erősségeinket és azt, hogy tárgyalópartnereink számára mi a fontos. Felfedezünk egy olyan eszközrendszert, amely révén érthetőbbé és hitelesebbé válunk, és abba az irányba haladunk, ami ma már alapvető üzleti elvárás: partnereinkkel személyre szabottan működünk együtt. Ennek pedig van egy nagyon fontos következménye: növekednek a bevételeink.

Vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: